MH17 (Fanfare band)

For: Concert band / wind band
page one of MH17 (Fanfare band)

Buy this score now

Buy this score and parts

MH17 (Fanfare band)

from

(+ VAT when applicable)

Preview individual parts:

PDF icon

Instant download

You are purchasing high quality sheet music PDF files suitable for printing or viewing on digital devices.
Composer
Year of composition
2020
Difficulty
Moderate (Grades 4-6)
Duration
16 minutes
Genre
Modern classical music
License details
For anything not permitted by the above licence then you should contact the publisher first to obtain permission.

Malaysia Airlines-vlucht 17 (ook wel MH17, onder code sharing met KLM ook aangeduid als KL4103[2]) was een vaste lijndienst in de burgerluchtvaart vanaf Amsterdam (luchthaven Schiphol) naar Kuala Lumpur. Op 17 juli 2014 stortte een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, nadat het toestel geraakt was door een luchtdoelraket. Rondom Donetsk was op dat moment een pro-Russische opstand gaande. Aan boord waren 298 mensen, 283 passagiers en vijftien bemanningsleden. 193 inzittenden hadden de Nederlandse nationaliteit, 43 hadden de Maleisische nationaliteit, 27 hadden de Australische nationaliteit en vier inzittenden hadden de Belgische nationaliteit. Er waren geen overlevenden. Het onderzoek op de plaats van de ramp en het bergen van lichamen en persoonlijke bezittingen verliepen moeizaam. De brokstukken lagen verspreid over een groot gebied waar pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger gewapende strijd leverden. De oorzaak van de ramp werd onderzocht door de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die concludeerde dat het vliegtuig op 10 kilometer hoogte neergehaald is door een raket van het type Boek. De VN-Veiligheidsraad was unaniem in zijn oordeel dat het vliegtuig was neergehaald, echter zonder een oorzaak of schuldige partij aan te wijzen. De actie werd veroordeeld in VN-Veiligheidsraadsresolutie 2166. In 2017 kozen de landen die gezamenlijk strafrechtelijk onderzoek deden in een Joint Investigation Team – Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne – voor vervolging en berechting in Nederland bij een reguliere rechtbank, naar Nederlands recht. Bron: Wikipedia NL MH17

Deel I De Voorbereiding De voorbereiding op een verre reis is een van de leukste dingen om te doen. Het plannen, de brochures doorbladeren, de excursies uitzoeken en de sfeer proberen te proeven, maakt dat de reis vooraf al beleefd kan worden.

Deel II De Vlucht Voor de meeste een niet alledaagse bezigheid, het beleven van de vlucht, het wachten bij het inchecken, paspoortcontrole, is zowel een van de hoogtepunten als ook voor sommigen een hoop stress. Machtig geluid als de motoren bulderen om het hele gevaarte van de grond te voelen komen. Echter de inslag van een Boek raket, maakt een abrupt eind aan de reis. Wat volgt is een hoop onduidelijke communicatie over de toedracht, maar het kille feit dat er een passagiersvliegtuig uit de lucht is geschoten, waarbij er geen overlevenden zijn, is pijnlijk duidelijk.

Deel III Requiem Er zijn 298 mensen omgekomen, ik ken er niet een, toch staat dit ongeval in mijn geheugen gegrift. Het requiem is eigenlijk te religieus naar mijn zin, maar zeker op zijn plaats. Het deel eindigt op maat 298, waarmee ik alle slachtoffers herdenk. Echter door de bewuste miscommunicatie en manipulatie (eind deel II) zijn de feitelijk te spelen maten ontelbaar (5/4 loopt door 3/4 en 4/4), hier doel ik op de vele nabestaanden, vrienden en kennissen.

Deel IV Eindbestemming De Herculessen brengen de stoffelijke resten naar vliegveld Eindhoven. Wat daar opvalt is de enorme stilte, wat onderbroken wordt door het tikken van de touwen van de vlaggenmasten. Imposant is de immense stoet rouwauto's. Rechtstreeks uitgezonden, zo indrukwekkend het raakte ons allemaal. Ben Klingeler, februari 2020

To purchase this score, please add it to your cart above. To purchase music not currently available on Score Exchange or for extended license requests, please contact the publisher directly.

Reviews of MH17 (Fanfare band)

Sorry, there's no reviews of this score yet. Please .